Luontoretkikalenteri 2018 on ilmestynyt

27.3.2018

Pääkaupunkiseudun luontokohteisiin järjestetään tänä vuonna 134 retkeä. Tiedot niistä on koottu Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2018 -esitteeseen. Retket alkavat muuttolintujen tarkkailusta huhtikuussa ja päättyvät loka-marraskuussa, jolloin patikoidaan Nuuksiossa.

Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus ja yksi retkistä on englanninkielinen. Retket ovat maksuttomia, lauttamatkoista peritään maksu. Joillekin erikoisretkille on ennakkoilmoittautuminen, muuten retkille on vapaa pääsy.

Vanhankaupunginlahdelle on valmistunut esteetön reitti Pornaistenniemeltä Lammassaareen. Lintutornin viereen rakennetaan parhaillaan esteetöntä lintujenkatselulavaa. Luontopolun avajaisia vietetään 31.5.

Helsingin luontokohteisiin pääsee tutustumaan myös mobiilisti sivustolta https://citynature.eu/fi/helsinki/. Sivustolta löytyy myös ihastuttava luontovideo. Espoossa pääsee nyt luontoretkille myös metrolla, esimerkiksi Laajalahden lintukosteikolle. Vantaalla jatketaan lähimetsien teemavuotta www.vantaa.fi/lähimetsävuosi. Tänä vuonna huomiota kiinnitetään Vantaan soihin. Luontoretkikalenterista löytyy myös tietoa vieraslajitalkoista.

Kalenterit jaossa asiakaspalvelupisteissä, huhtikuussa myös kirjastoissa