Opastettuja retkiä pääkaupunkiseudun luontoon

1.4.2019

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala kertoo, että Luontoretkikalenteri on ilmestynyt ja jaossa kirjastoissa ja netissä. Tänä vuonna tarjolla on 130 retkeä luontokohteisiin. Retket käynnistyvät muuttolintujen tarkkailulla huhtikuussa ja päättyvät loka–marraskuussa. Retkikalenteriin on merkitty myös luonnonhoidon talkoopäivät.

Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retket ovat maksuttomia, ellei toisin mainita. Kaikki retket soveltuvat myös kouluikäisille lapsille. Joillekin retkille edellytetään ilmoittautumista.

Helsingin luontoon on helppo suunnitella tutustumista omin voimin HSL:n Reittioppaan avulla, johon lisätään kesäksi vakituisen vesiliikenteen piirissä olevien 26 saaren lähtösatama ja liikennöintiaikataulu.

Kalenterit jaossa kirjastoissa ja asiakaspalvelupisteissä

Luontoretkikalenteria on jaossa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kirjastoissa, asiakaspalvelupisteissä, luontotaloissa sekä pdf - muodossa internetissä.

Luontoretkikalenteri 2019 

Vihreät sylit on Helsingin kaupunkiympäristötoimialan puistosivusto, johon on koottu tietoa puistoista ja niissä järjesettävistä puistokävelyistä.Kävelyt aloittaa ”Sakura, kaikkialla kirsikkaa” -  puistokävely järjestetään tiistaina 15. toukokuuta. Lähtö Kirsikkapuiston nimipaalun luota, puisto sijaitsee Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmauksessa